wyszukaj w blogu/internecie

środa, 9 września 2009

potrawka z kurczaka podawana z ryżem

Portawka z mięsa(kurczak) i ryżu polane sosem dla 6 osóbSkładnikiPierś z kurczaka (6 zł)Ryż (2,50 zł) Warzywa na patelnię 500 g (4 zł)Sos knorr lub pudliszki lub abra (5 zł)Przygotowanie Gotujesz ze trzy torebki ryży w torebkach w 3 litrach. Wodę odrobinę posól i wlej 1łyżkę oliwy nie powinien się ryż kleić będzie sypki.Mięso/pierś z kurczaka podsmaż na patelni dodaj warzywa na patelnię lub mieszankę chińską po ok 15 minutach dodaj sos knorra ok 5 zł i całość podduś z 5 minut
Na tależ nakładasz ryż i na ryż polewasz przyrządzoną potrawkę.Całkowity czas przygotowania ok 30-40 minutCałkowity koszt ok 18 zł

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz